Syrah 2020
Testes, markáns, mélyvörös színű, magas minőségű bor a Villányi borvidékről, amely az első korty után a fajta kedvelői kedvence lesz. Illatában borsos, fekete erdei gyümölcsös jegyekkel kiegészítve. Ízében hosszú, bársonyos savakkal és utóízzel. Kifejezetten jól párosítható grillezett húsokkal és steakekkel, sült vadakkal, szarvassal és vaddisznóval.
A Syrah-ról
A Syrah a Villányi borvidéken termesztett testes vörösbor fajták között különleges helyet foglal el. A 20. század végén jelent meg Magyarországon, és mára a magyar vörösborok palettájának egyik nagyreményű szereplőjévé vált. Villány mikroklímája ideális feltételeket kínál a Syrah számára, amely itt markáns, mély színű, gazdag szerkezetű borokat eredményez.
A Syrah világszerte ismert a sötét gyümölcsös, fűszeres karakteréről, amelyhez a Villányi terroir további komplexitást ad. A borokban gyakran fedezhetők fel fekete ribizli, szilva és fekete bors aromák, valamint enyhe füstös és csokoládés jegyek. A száraz vörösborok közül a Syrah különösen jól illik grillezett húsokhoz, sült kacsához, illetve karakteres, érlelt sajtokhoz. A markáns savak és tanninok miatt ételek mellé kínálva is megőrzi egyensúlyát, így a gasztronómiában is sokoldalúan használható.
A prémium vörösborok között a Syrah kiemelkedik érlelhetőségével, intenzív színével és gazdag ízvilágával. A Villányi borvidék hosszú tenyészideje és napos lejtői hozzájárulnak ahhoz, hogy a Syrah szőlőből készült borok telt, koncentrált karaktert mutassanak. A Matias borászat filozófiája szerint a minőség alapja a gondos szőlőtermesztés és a precíz borkészítés, amely minden palackban visszaköszön. Meggyőződésünk, hogy a Syrah fajtából készült borok kiválóan tükrözik a borvidék adottságait és a borász szakmai tudását.
A Matias Syrah 2020 egy elegáns, száraz vörösbor, amely mélyvörös színével, rétegzett aromáival és hosszú lecsengésével tűnik ki bármilyen borsorból. Illatában fekete bogyós gyümölcsök, szeder és fűszeres jegyek jelennek meg, ízében pedig a bársonyos tanninok mellett enyhe csokoládés és borsos árnyalatok fedezhetők fel. A bor harmonikus szerkezete és komplexitása miatt kiváló választás marhapörkölthöz, vadételekhez vagy akár egy ünnepi vacsora főfogásához. A Matias kiváló borászai ezzel a tétellel is bizonyítják, hogy a magyar vörösborok között a Syrah méltó helyet foglal el, és a Villányi borvidék lehetőségeit maximálisan kihasználva születhetnek valódi, nemzetközi színvonalú borok.