Nincs engedélyezve a javascript.

Ízek és gondolatok

MATIAS

A 2007-ben, a Matyi család által alapított Matias célja, hogy kínálatában minden borkedvelő megtalálja azt a bort, amelyet kortyolva átjárja a könnyedség, a megengedés, a felszabadulás érzése. Hisszük, hogy teljes az átfedés az olvasni szerető és a bort fogyasztó emberek között – épp ezért borainkkal úgy szeretnénk lefedni a különböző korosztályok és érdeklődési körök igényeit, ahogy az olvasók esetén a különböző könyvműfajok teszik. A Matias kínálatában éppúgy megtalálja azt a frissítő fehérbort, amely a legkönnyedebb olvasmányokhoz hasonlítható, mint azt az egészen komoly, testes vörösbort, amelyhez egy feszes munkanap után nyúlna. Az egyszerűen elkészíthető, profitorientált ízek helyett mi a több munkát igénylő, kis tételben elkészített, különleges borokban hiszünk – amelyet kizárólag nagy gondossággal és igényességgel zárunk palackba Önöknek.

 

A Matias családi pincészet 75 hektáron, három borvidéken tevékenykedik: Villány, Pécs és Szekszárd. A termesztett fajták között megtalálható a tradicionális és világfajták szinte teljes szortimentje, fehér és kék fajták egyaránt. A termőterületeink kialakításakor tudatosan törekedtünk arra, hogy az egyes borvidékeken az ott legjobban működő fajtákat telepítsük – és a következő években is ennek megfelelően alakítjuk ki a termékstruktúránkat. Az Ócsárdon található pincészetünkben a legkorszerűbb technológiát alkalmazzuk, amely lehetővé teszi a természetes eljárások magas szintű művelését. A szőlőt a legkíméletesebb módon dolgozzuk fel, megőrizve ezáltal a fajták egyedi karakterét és lehetőséget teremtve a terroir jellegzetességek bemutatására. Hisszük, hogy a tökéletes bort csak tökéletes tisztaságban, az igényességet és a precizitást szem előtt tartva lehet elkészíteni. Szakmai vezetőnk, Kiss Gábor és főborászunk, Rácz Miklós egymás munkáját tökéletesen kiegészítve gondoskodnak arról, hogy az átadni kívánt életérzés minőségi borok formájában töltődhessen az Önök poharába.

A Matias sokáig a környék meghatározó borászata volt – most újult lendülettel még ennél is magasabb, nemzetközi szintre kívánunk fellépni ízlésvilágunkkal, amely a világ bármely pontján megállja a helyét.

 

A tradíciót a modern technológiával, a precizitást a pontossággal házasítva érhető el mindaz, ami a Matias.

10-1.jpg