Nincs engedélyezve a javascript.

Prémium gasztroélmény Pécsett: Megnyitott a Matias Farm & Bistro!

április 28.

Április 24-én új fejezet kezdődött Pécs gasztronómiai életében, megnyitotta kapuit ugyanis a város legújabb és legkülönlegesebb üzlete, a Matias Farm & Bistro. A gourmet térben prémium delikátesz, kézműves pékség és invitáló bisztró is helyet kapott – a kínálatból pedig nem hiányoznak a Matias borok sem!

Az Ybl Miklós utca 2. szám alatt található Matias Farm & Bistro nem csupán egy étterem vagy bolt, hanem három különleges egység harmonikus egésze: egy gyors napi menü vagy egy felejthetetlen vacsora elfogyasztására, izgalmas-különleges gourmet termékek beszerzésére, a Pécsi borvidék legjobb borainak felfedezésére, vagy egy-egy ínycsiklandó péksütemény megkóstolására vágyók mind megtalálják számításukat. Az üzlet olyan gasztronómiai élményt kínál, amely egyszerre szól a kiemelkedő minőségről, a frissességről és a családias hangulatról.

farmandbistro_delikat.jpg

Három az egyben: delikát, pékség és bisztró egy fedél alatt

farmandbistro_pult.jpg

"Büszkén állítom, itt, a környéken, Pécsett nincs ehhez hasonló hely" - fogalmazott Kovács Miklós, a Matias Farm & Bistro üzletvezetője. Elmondta, a koncepció különlegessége éppen ebben a hármasságban rejlik: nem csupán egy üzletet, hanem egyszerre három különböző, mégis harmonikusan összekapcsolódó egységet nyitottak. A delikátból természetesen nem hiányoznak a pécsi prémium fehérborok, rozék és vörösborok. Az országban egyedüliként a Matias Borászat teljes portfóliója itt beszerezhető.

A Matias Farm & Bistro legfőbb megkülönböztetője a minőség iránti töretlen elkötelezettség. A delikátesz részlegben prémium termékek széles választéka várja a vásárlókat: nemzetközi sajtok, különleges szalámik, füstölt áruk, fürjtojásos száraztészta és prémium lekvárok, fűszerek sorakoznak a polcokon. A pékség kínálatában kizárólag helyben, frissen készült vadkovászoskenyerek és gusztusos péksütemények találhatók. "Minden itt, helyben, frissen készül. Nem akartunk egy olyan pékséget nyitni, ahol félkész pékárukat csak kisütünk. Itt minden a nulláról készül" – hangsúlyozta Miklós, akinek személyes kedvence a vásárlók között is közkedvelt pisztáciás croissant.

A bisztró étlapján a húsimádóktól a vegetáriánusokig mindenki talál kedvére valót: ínyenc salátáktól és nápolyi tésztás pizzáktól a prémium minőségű steakekig minden megtalálható, ami a gasztronómiai élményt teljessé teszi. "A pizzatésztánk irigylésreméltó. A húskínálatunk is bőséges, főleg itt, Pécsett azért kevesen mondhatják el, hogy ilyen steakválasztékkal rendelkeznek" - büszkélkedett az üzletvezető. A hely különlegessége a rendkívül sikeres napi menü is, amely kedvező áron kínál levest és főételt a betérő vendégeknek. "A legjobb dolog volt, amit kitalálhattunk, óriási sikere van. A szakácsunk már jelezte, hogy ha ez így folytatódik, nagyobb üstökre lesz szükségünk" - mesélte mosolyogva.

A Matias Farm & Bistro különleges atmoszférája és kínálata nem csak a tősgyökeres pécsieket, de a városban tanuló mintegy 15 ezer egyetemista – köztük számos külföldi diák – igényeit is kiszolgálja. A hely a hét minden napján reggel 7 órától este 10 óráig várja vendégeit, így bármikor betérhetünk egy friss croissant-ért, egy gyors ebédért vagy egy kellemes, többfogásos vacsoráért.

A Matias borok lelőhelye

A kulináris élmény nem lenne teljes a Matias Borászat borai nélkül. A Matias Farm & Bistróban a teljes borpaletta megtalálható, a könnyed, illatos fehérboroktól, mint az Irsai Olivér vagy a Sauvignon blanc, a testes, különleges vörösborokig, mint a VinAgora aranyérmes, és a Legjobb magyar Syrah címet elnyert Matias Syrah 2022. A nyári forróságra készülve mindig kapható a Pinky Pearly rozé, illetve a Diamond Pearl fehér gyöngyözőbor, és csendes „barátjuk, a kékfrankosból készült Rozé. Elérhetők a nagy közönségkedvencek – például a chardonnay, a cabernet sauvignon –, valamint az olyan helyi különlegességek, mint a Pécsett őshonos Cirfandli, illetve a klasszikus tételek, a szürkebarát, a zweigelt, a zöld veltelini is készleten vannak.

farmandbistro_borok-1.jpg

Ha pedig már borkülönlegességekről beszélünk, a Matias Farm & Bistróban járva feltétlenül kóstold meg a VinAgora Nemzetközi borversenyen aranyérmes Syrah 2022-t, az ugyanitt ezüstérmet szerzett Sauvignon Blanc 2023-at. Érdekelnek az egyes borok közötti finom különbségek? Kóstold össze az ugyanabból az alapanyagból készült Matias Cabernet Franc Prestige és Heritage tételeket: előbbit francia, utóbbit amerikai tölgyfahordóban érleltük. Fedezd fel, a különböző fafajtákból készült hordók mennyire más ízvilágot kölcsönöznek a bornak!

A kiváló borok tökéletes kiegészítői a delikát részlegben vásárolt prémium sajtoknak, vagy a bisztróban elfogyasztott ételeknek – a Matias Farm & Bistróban minden megtalálható, ami az igazi gasztronómiai élményhez szükséges. Várunk szeretettel a hét minden napján, reggeltől estig, Pécsett, az Ybl Miklós u. 2-ben!

Fotók: Kaiser Ottó

Joó Zsófia